DAHİ BEYİNLER ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI
ÇORUM BELEDİYESİGENÇLİK MERKEZLERİ VE ÇORUM İL MİLLİEĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE 2. DAHİ BEYİNLER ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 1) YARIŞMANIN GEREKÇESİ: Öğrencilerin zamanlarını ve akıllarını oyunlar vasıtasıyla düzgün kullanmayı öğrenmeleri. 2) YARIŞMANIN ÖZETİ: Çeşitli akıl oyunları vasıtasıyla düşünen ve pratik çözüm üretebilen, karar vermede özgüveni üst düzeyde öğrenci modeli oluşturmak. 3) YARIŞMANIN AMACI VE HEDEFİ: Öğretmenlerin ve öğrencilerin, Zeka oyunlarıyla tanışmasını sağlamak, öğrencilerin karşılaştıkları problemlere çözüm geliştirmelerine, farklı düşünme yollarını keşfetmelerine yardımcı olmak ve tabi ki problem çözmede yaratıcılığın, hayal gücünün ne kadar önemli araçlar olduğunu göstermek. 4) HEDEF KİTLE: İlkokul ve Ortaokullarda okuyan öğrenciler 5) TERTİP KOMİTESİ:
6) HAKEM KOMİTESİ:
7) İZİN İŞLEMLERİ: Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezleri Koordinatörlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde Yarışma süresi içinde görev alacak Öğretmen ve Öğrencilerin, hakemlerin görevli izinli sayılmaları hususunda gerekli onayın alınması. 8) İLK VE ORTAOKULLAR ARASI AKIL VE ZEKA YARIŞMASI OYUNLARI: a) İlkokullar arası SATRANÇ takım turnuvası b) Ortaokullar arası SATRANÇ takım turnuvası c) İlkokullar arası MANGALA takım turnuvası d) Ortaokullar arası MANGALA takım turnuvası e) İlkokullar arası T-TANGRAM turnuvası f) Ortaokullar arası T-TANGRAM turnuvası g) İlkokullar arası RUBİKS RACE turnuvası h) Ortaokullar arası RUBİKS RACE turnuvası i) İlkokullar arası AKILLI KARELER 1 turnuvası j) Ortaokullar arası AKILI KARELER 2 turnuvası k) İlkokullar arası BİNGO turnuvası l) Ortaokullar arası BİNGO turnuvası m) İlkokullar arası BECERİKLİ YAPILAR takım turnuvası n) Ortaokullar arası BECERİKLİ YAPILAR takım turnuvası
9) ÖDÜLLENDİRME: Her Kategoride ilk üç dereceyi alan öğrencilere madalya ve okullarına kupa takdim edilecektir. 10) YARIŞMA TAKVİMİ İLKOKULLAR ARASI
ORTAOKULLAR ARASI
.
2. DAHİ BEYİNLER İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI TAKIM SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ
1. GENEL HÜKÜMLER 1.1. Yönerge, 2014-2015 etkinlik dönemini kapsamaktadır. 1.2. Türkiye Satranç Federasyonu Satranç Yarışmaları Prosedürü ile Takım Satranç Yarışmaları Genel Yarışma Yönergesi hükümleri geçerlidir, 1.3. Amaç: Çocukların; takım ruhu içerisinde birlikte hareket edebilme yeteneğini geliştirmek, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak, çocuk yaş grubu satranç sporcularının maç eksiğini tamamlamak, 2. İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR SATRANÇ TAKIMI OLUŞUMU 2.1. Oluşum; 2.1.1. İlkokullar ve Ortaokullar kendi bünyelerindeki öğrencilerden bir satranç takımı oluşturacaklardır. 2.1.2. Takımlar 4 kişiden oluşur. Okulların vermiş olduğu isim sıralama listesine göre maçlara çıkacaktır. Oyuncuların yer değiştirmesi olayı olmayacaktır. 2.1.3. Takımlar, 3. KATILIM VE BAŞVURU 3.1. Takımlarda kız-erkek sporcu sınırlaması ve ayrımı yoktur, 3.2. İlkokullar ve Ortaokullar olmak üzere ayrı ayrı takım turnuvası yapılacaktır. 3.3. Turnuva Takım katılım sayısına göre tur sayısı belirlenecektir. Tur sayısı 6 tur olarak belirlenmiştir. 3.4. Okullar takımlarında yer alacak öğrenci isimlerini 04.05.2015 Tarih Saat: 17:00’a kadar Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek zorundadırlar.
4. İLKELER 4.1. Oluşturulan Takımlar Okullarının isimlerini alırlar. 4.2. Turnuva listesinde yer alan öğrencilerin dışında listeye başka öğrenci dahil edilemez. Ancak sporculardan her hangi birinin rahatsızlığı olursa, rahatsızlığı bulunan öğrencinin oynamış olduğu masaya öğrenci takviyesi yapılır. Turnuva bitinceye kadar değişiklik yapılan öğrenci ile devam edilir. Listeden çıkarılan öğrenci tekrar listeye dahil edilemez. 4.3. Takımlar Maç Turlarına bir eksik öğrenci ile çıkabilirler. İki eksik sporcu ile çıkan takım o turdaki maçı kaybeder. 4.4. Turlardaki oyun süresi bir oyuncu için bir saat olup, rakibi bekleme süresi 15 dakikadır.
5. MAÇA ÇIKIŞ VE LİSTESİ TESLİMİ 5.1. Her Okul 4 asil 2 yedek olmak üzere toplan 6 öğrenci ismi bildirebilir. 5.2. Verilen ana İsim Listesinde yer alan sıralamaya göre maça çıkış listeleri teslim edilir. 5.3. Her Tur için okullar takımlarında isterlerse maça çıkış listelerinde değişiklik yapabilirler. 5.4. Maça çıkış Listelerin teslimi Turnuva takviminde belirtilmiştir. 6. TURNUVA TAKVİMİ 6.1. İlk sırayı alan okul takımların sporcularına madalya, okullarına ise kupa takdim edilecektir.
7. ÖDÜLLENDİRME 6.1. İlk üç sırayı alan okul takımı sporcularına madalya, okullarına ise kupa takdimi yapılacaktır.
İKİNCİ DAHİ BEYİNLER İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI MANGALA TURNUVASI YÖNERGESİ
1. GENEL HÜKÜMLER 1.4. Yönerge, 2014-2015 etkinlik dönemini kapsamaktadır. 1.5. Türk Strateji oyunu olan Mangala oyuna takım halinde puan usulüne göre oynanacaktır. 1.6. Amaç: Çocukların; bireysel olarak zekalarını iyi bir şekilde kullanmalarını, yeteneklerini keşfetmelerini, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak, çocuk yaş grubu sporcularının maç eksiğini tamamlamak, 2. İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR MANGALA TURNUVASI OLUŞUMU 2.2. Oluşum; 2.1.4. İlkokullar ve Ortaokullar kendi bünyelerindeki 3 öğrenci ile takımlarını kurarak yarışmaya katılabileceklerdir. 2.1.5. Mangala Turnuvasında kız-erkek sporcu ayrımı yoktur 3. KATILIM VE BAŞVURU 3.5. İlkokullar ve Ortaokullar olmak üzere ayrı ayrı kategoride mangala turnuvası yapılacaktır. 3.6. Okullar turnuvaya takım halinde katılacaklardır. Bir takımın oluşması üç öğrenci olması gerekmektedir. 3.7. Okullar turnuvada yer alacak öğrenci isimlerini 04.05.2015 Tarih Saat: 17:00’a kadar Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek zorundadırlar.
4. PUANLAMA SİSTEMİ 4.5. Mangala turnuvası takım halinde yapılacağından. Galip gelen takıma 2 puan beraberliğe 1 puan mağlubiyete ise 0 puan verilir. 4.6. Takımlar bir eksik sporcu ile turnuvada yarışabilir.
7. ÖDÜLLENDİRME 6.1. İlk üç sırayı alan okul takımına kupa ve sporcularına madalya takdimi yapılacaktır.
İKİNCİ DAHİ BEYİNLER İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI T-TANGRAM YARIŞMASI YÖNERGESİ
1. GENEL HÜKÜMLER 1.7. Yönerge, 2014-2015 etkinlik dönemini kapsamaktadır. 1.8. Amaç: Çocukların; bireysel olarak zekalarını iyi bir şekilde kullanmalarını, Geometrik düşünme yöntemlerinden, uzamsal düşünme becerisinden, el göz koordinasyonundan veya motor becerileri yeteneklerini keşfetmelerini, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak SATRANÇ TAKIMI OLUŞUMU 2.3. Oluşum; 2.1.6. İlkokullar ve Ortaokullar kendi bünyelerindeki öğrenciler katılabileceklerdir. 2.1.7. Bir okuldan en fazla 3 (ÜÇ) öğrenci katılabilir. 3. KATILIM VE BAŞVURU 3.8. T-Tangram Turnuvasında kız-erkek sporcu ayrımı yoktur. 3.9. İlkokullar ve Ortaokullar olmak üzere ayrı ayrı kategoride T-Tangram turnuvası yapılacaktır. 3.10. Bir okul 3 öğrenci ile turnuvaya katılabilir. 3.11. Okullar turnuvada yer alacak öğrenci isimlerini 04.05.2015 Tarih Saat: 17:00’a kadar Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek zorundadırlar.
4. İLKELER 4.7. T-Tangram turnuvasında KİTAPÇIK DIŞINDAN ŞEKİL SORULACAKTIR 4.8. İlk üç dereceyi alacak öğrencilerin belirlenmesi zaman hesabı dikkate alınarak belirlenecektir. 4.9. Belirlenen süre içerisinde en kısa sürede şekli yapan yarışmacıların süreleri dikkate alınacaktır. Eşitlik olması halinde ek şekil verilecektir. 5. ÖDÜLLENDİRME 5.1. İlk üç sırayı alan sporcularına madalya, okullarına ise kupa takdimi yapılacaktır.
İKİNCİ DAHİ BEYİNLER İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI RUBİKS RACE YARIŞMASI YÖNERGESİ
1. GENEL HÜKÜMLER 1.9. Yönerge, 2014-2015 etkinlik dönemini kapsamaktadır. 1.10. Amaç: Çocukların; bireysel olarak zekalarını iyi bir şekilde kullanmalarını, Geometrik düşünme yöntemlerinden, uzamsal düşünme becerisinden, el göz koordinasyonundan veya motor becerileri yeteneklerini keşfetmelerini, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak 2. İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR RUBİKS RACE 2.4. Oluşum; 2.1.8. İlkokullar ve Ortaokullar kendi bünyelerindeki öğrenciler katılabileceklerdir. 2.1.9. Rubiks Race yarışmasına ilkokul ve ortaokullardan okuldan en fazla 3 (ÜÇ) öğrenci katılabilir. 2.1.10. Rubiks Race oyunu yarışması 3. Set oynanacak olup, eleme sistemine göre yarışacaklardır. 3. KATILIM VE BAŞVURU 3.12. Rubiks Race yarışmasında kız-erkek sporcu ayrımı yoktur., 3.13. Bir okul 3 öğrenci ile turnuvaya katılabilir. 3.14. Okullar turnuvada yer alacak öğrenci isimlerini 04.05.2015 Tarih Saat: 17:00’a kadar Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek zorundadırlar.
4. İLKELER 4.10. İlkokullar ve Ortaokullar arası düzenlenecek olan Rubiks Race Oyununda zarla belirlenen şeklin en kısa sürede yapılması istenecektir. Şekli tamamlayan öğrenciler bir üst tura çıkacaklardır.
5. ÖDÜLLENDİRME 5.1. İlk üç sırayı alan sporculara madalya, okullarına ise kupa takdimi yapılacaktır.
İKİNCİ DAHİ BEYİNLER İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI AKILLI KARELER VE BİNGO (HEDEF 5) YARIŞMASI YÖNERGESİ
1. GENEL HÜKÜMLER 1.11. Yönerge, 2014-2015 etkinlik dönemini kapsamaktadır. 1.12. Amaç: Çocukların; bireysel olarak zekalarını iyi bir şekilde kullanmalarını, Geometrik düşünme yöntemlerinden, uzamsal düşünme becerisinden, el göz koordinasyonundan veya motor becerileri yeteneklerini keşfetmelerini, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak 2. İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR AKILLI KARELER VE BİNGO (HEDEF 5) 2.5. Oluşum; 2.1.11. İlkokullar ve Ortaokullar kendi bünyelerindeki öğrenciler katılabileceklerdir. 2.1.12. Akıllı Kareler 1 Oyununa sadece İlkokul Öğrencileri katılabilir. 2.1.13. Akıllı Kareler 2 Oyununa sadece Ortaokul Öğrencileri katılabilir. 2.1.14. Akıllı Kareler yarışmasına ilkokul ve ortaokullardan okuldan en fazla 3 (ÜÇ) öğrenci katılabilir. 2.1.15. Bingo (Hedef 5) yarışması eleme sistemine göre yapılacak olup, bir yarışmacı rakibiyle üç oyun oynayacaktır. Üstünlük sağlayan yarışmacı bir üst tura yükselecektir. 2.1.16. Akıllı Kareler oyunu yarışması zamana karşı yapılacaktır. 3. KATILIM VE BAŞVURU 3.15. Akıllı Kareler ve Bingo (Hedef 5) yarışmasında kız-erkek sporcu ayrımı yoktur. 3.16. Bir okul 3 öğrenci ile turnuvaya katılabilir. 3.17. Okullar turnuvada yer alacak öğrenci isimlerini 04.05.2015 Tarih Saat: 17:00’a kadar Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek zorundadırlar.
5. ÖDÜLLENDİRME 5.1. İlk üç sırayı alan sporculara madalya, okullarına ise kupa takdimi yapılacaktır.
İKİNCİ DAHİ BEYİNLER İLKOKUL VE ORTAOKULLAR ARASI BECERİKLİ YAPILAR YARIŞMASI YÖNERGESİ
1. GENEL HÜKÜMLER 1.13. Yönerge, 2014-2015 etkinlik dönemini kapsamaktadır. 1.14. Amaç: Çocukların; bireysel olarak zekalarını iyi bir şekilde kullanmalarını, Geometrik düşünme yöntemlerinden, uzamsal düşünme becerisinden, el göz koordinasyonundan veya motor becerileri yeteneklerini keşfetmelerini, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak 2. İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR BECERİKLİ YAPILAR 2.6. Oluşum; 2.1.17. İlkokullar ve Ortaokullar kendi bünyelerindeki öğrenciler katılabileceklerdir. 2.1.18. Becerikli yapılar yarışmasında öğrencilere verilen şekli en kısa süre içerisinde tamamlamaları istenecektir. 2.1.19. Becerikli yapılar yarışması bir ekip çalışması halinde yapılacaktır 2.1.20. Becerikli yapılar yarışmasına ilkokul ve ortaokullardan okuldan en fazla 3 (ÜÇ) öğrenci katılabilir.
3. KATILIM VE BAŞVURU 3.18. Becerikli yapılar yarışmasında kız-erkek sporcu ayrımı yoktur., 3.19. Bir okul 3 öğrenci ile yarışmaya katılabilir. 3.20. Okullar turnuvada yer alacak öğrenci isimlerini 04.05.2015 Tarih Saat: 17:00’a kadar Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek zorundadırlar. 5. ÖDÜLLENDİRME 5.1. İlk üç sırayı alan sporculara madalya, okullarına ise kupa takdimi yapılacaktır.
İKİNCİ DAHİ BEYİNLER ORTAOKULLAR ARASI ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMA YÖNERGESİ
1. GENEL HÜKÜMLER 1.15. Yönerge, 2014-2015 etkinlik dönemini kapsamaktadır. 1.16. Amaç: Çocukların; bireysel olarak zekalarını iyi bir şekilde kullanmalarını, Geometrik düşünme yöntemlerinden, uzamsal düşünme becerisinden, el göz koordinasyonundan veya motor becerileri yeteneklerini keşfetmelerini, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamak 2. ORTAOKULLAR ZEKA VE AKIL OYUNLARI YARIŞMASI 2.7. Oluşum; 2.1.21. Ortaokullar kendi bünyelerindeki öğrenciler ile katılabileceklerdir. 2.1.22. Zeka ve Akıl Oyunları yarışmasına ortaokullardan en fazla 3 (ÜÇ) öğrenci katılabilir. 2.1.23. Yarışma puanlama sistemine göre yapılacaktır. 3. KATILIM VE BAŞVURU 3.21. Zeka ve Akıl Oyunları yarışmasında kız-erkek sporcu ayrımı yoktur. 3.22. Bir okul 1 öğrenci ile yarışmaya katılabilir. 3.23. Okullar turnuvada yer alacak öğrenci isimlerini 04.05.2015 Tarih Saat: 17:00’a kadar Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek zorundadırlar.
4. İLKELER 4.11. Zeka ve Akıl Oyunları yarışmasında; (Amiral Battı, Sihirli Piramit, ABC Bağlama, ABC Kadar Kolay, Patika, İşlem Karesi, Kakuro, Kapsül, Kendoku, Çarpmaca, Sudoku, Bölgesel Sudoku, Toplamlı Sudoku ve Mantık Sorusu içeren toplam 15 adet soru sorulacaktır. 4.12. Her Bölüm için öğrencilere soruları cevaplamaları için süre verilecektir. 4.13. Puanı eşit olan öğrencilere ek Mantık sorusu sorulacaktır. 5. ÖDÜLLENDİRME 5.1. İlk üç sırayı alan sporculara madalya, okullarına ise kupa takdimi yapılacaktır.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4118 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |